Mieszanki Przyprawowe Combi są to wieloskładnikowe gotowe do użycia mieszanki przypraw i dodatków funkcjonalnych, niezbędnych do produkcji kiełbas i wyrobów wędliniarskich. Zalecana dawka stosowania zawiera odpowiednie składniki nadające wyprodukowanym sortymentom wędlin pożądane walory smakowe i zapachowe oraz właściwą barwę na przekroju. Mieszanki można stosować do mięsa świeżego prosto z rozbioru,jak również do mięsa wcześniej peklowanego.Przy stosowaniu mięsa mechanicznie odkostnionego (MOM)lub emulsji kolagenowo-tłuszczowej, stosowanie mieszanek combima szczególne znaczenie w uzyskaniu wykwintnego smakui apetycznej barwy.Mając na uwadze zdrowie konsumentów stosujemy do produkcji naszych mieszanek składniki naturalne nadając im charakter EKOLOGICZNY.

Lp.

NAZWA ASORTYMENTU

CHARAKTERYSTKYTKA

DOZA

[g/1kg g.w.]

1

Aromat szynki tyrolskiej

Aromat ospecyficznym smaku izapachu, przeznaczony do bloków ikonserw

2-3

2

Biała

Wyraźna nuta czosnku imajeranku niezbędna do wyprodukowania wyrobu owysokich walorach smakowych.

5-7

3

Biała grilowa

Starannie dobrany zestaw ziół, przypraw oraz środków funkcjonalnych oddający w pełni tradycyjny smak kiełbasy

10

4

Białostocka

Mieszanka przypraw naturalnych iich ekstraktów oraz cukrów do kiełbasy surowej lub pieczonej. Szczególnie wyczuwalny pieprz, czosnek igorczyca

5-7

5

Czosnkowa

Mieszanka przypraw naturalnych iich ekstraktów zuwypuklonym sma-kiem pieprzu iczosnku. Szczególnie polecana do kiełbas zdużą zawartości tłuszczu.

5-7

6

Delikatesa

Uniwersalna przyprawa, szczególnie polecana do wyrobów zmięsa drobiowego. Doskonale nadaje się do parówek drobiowych oraz cielęcych.

5-7

7

Domowa

Doskonała przyprawa oparta na mieszaninie przypraw naturalnych oraz ich ekstraktów. Wyraźna nuta czosnku oraz łamany pieprz predysponują wyroby zzastosowaniem tej przy- prawy do grupy kiełbas tradycyjnych

8-9

8

Egzotyczna

Preparat doskonale wybarwiający wyroby mięsne, stosuje się również do sporządzania solanek, szczególne zastosowanie znajduje wprzygotowaniu solanek do boczku (200g/100l)

1-1,5

9

Golonkowa

Zestaw unikalnych przypraw zudziałem aro-matu łagodnego dymu zposmakiem ziół nadających kiełbasie charakterystyczny smak golonki.Dominujący smak pieprzu, kolendry igałki muszkatołowej. Polecana również jako łagodna przyprawa do innych kiełbas grubo rozdrobnionych typu szynkowa.

5-7

10

Grilowa

Mieszanka przyprawowa przeznaczona do wędlin grilowych owyjątkowym smaku izapachu zdodatkiem naturalnych ziół.

5-7

11

Grillowa miętowa

Aromatyczna mieszanka przypraw przeznaczo na do wędlin grillowanych zdelikatną nutą cytryny i wyraźniejszą mięty. Dodatek ziół powoduje doskonałą kompozycję smakowo-zapachową pobudzającą zarówno apetyt jak istrawność

7-9

12

Grilowe diabolo

Przyprawa ocharakterystycznym składzie opartym na tradycji grillowa- nych wędlin węgierskich odużej zawartości papryki iznacznej pikantości.

11-13

13

Horton

Aromatyczna mieszanka wzmacniaczy smaku oraz silnego koncentratu dymu wędzarniczego. Doskonały dodatek smakowy do wędzonek oraz kiełbas wosłonkach barierowych

1-3

lub

4-5/ 100l

14

Jałowcowa

Kompozycja przypraw naturalnych oraz ekstraktów nadających wyrobowi charakterystyczny posmak jałowca zwyczuwalnym wtle zapachem grzyba leśnego. Nowa formuła zbardziej wyraźnym zapachem jałowca.

5-7

15

Jałowcowa extra

Kompozycja przypraw naturalnych oraz ekstraktów nadających wyrobowi charakterystyczny posmak jałowca oraz bogaty bukiet smakowy typowy dla wysokiej klasy kiełbasy. Nowa formuła zbardziej wyraźnym zapachem jałowca.

8

16

Jarmarczna

Kompozycja przypraw o specyficznych walorach smakowo-zapachowych przeznaczona do różnorodnych wędlin wieprzowo-wołowych zdużą zawartością tłuszczu.

5-7

17

Kabanos

Charakterystyczny zestaw przyprawowy, znajdujący uznanie uwielu producentów, przeznaczony do wędlin zarówno wieprzowych jak idrobiowych o charakterystycznym smaku izapachu zwyraźną nutą kminku

5-7

18

Kabanos extra

Unikalny zestaw przyprawowy, przeznaczony do wędlin zarówno wieprzowych jak idrobiowych operfekcyjnie dobranym smaku izapachu z wyraźną nutą kminku

8

19

Kabanos grillowy

Zestaw specjalnie zestawionych przypraw, odpornych na drastyczne warunki wtórnej obróbki termicznej. Niezastąpiony do produkcji wyro-bów owysokich walorach smakowych.

6-8

20

Kaszanka

Mieszanka przypraw naturalnych oraz ekstraktów dająca produkt owysokich, powtarzalnych walorach smakowych.

5-7

21

Kiełbasa smażona

Kompozycja przypraw naturalnych oraz ekstraktów nadających wyrobowi charakterystyczny posmak kiełbasy smażonej zwyczuwalnym smakiem cebuli

15-17

22

Kolbacz

Kompozycja do produkcji wyrobów typu węgierskich kiełbas surowo dojrzewających jak również pieczeni paprykowych

15

23

Kolormit

Preparat doskonale wybarwiający wyroby mięsne, stosuje się również do sporządzania solanek, szczególne zastosowanie znajduje wprzygotowaniu solanek do boczku (200g/100l)

1-1,5

24

Krakowska

Mieszanka przyprawowa z przypraw naturalnych iekstraktów pieprzu, czosnku ikminku charakterystyczna dla kiełbasy krakowskiej

5-7

25

Lisiecka

Mieszanka ekstraktów i przypraw naturalnych przeznaczona do produkcji wysokojakościowych wyrobów.

6-8

26

Lunchmeat II

Mieszanka ekstraktów i aromatów przeznaczona do konserw sterylizowanych ibloków.

5-7

27

Marynata curry

Specjalnie dobrane ekstrakty przypraw, suszonych ziół. W połączeniu zolejem barwiącym curry pozwala uzyskać atrakcyjne, smaczne i kruche produkty zprzeznaczeniem do obróbki na grilu.

20

28

Marynata duńska

Oparta w100% na ekstraktach przypraw bez udziału suszu ziół iprzypraw sprawia iż grilo- wane mięsa nie pokrywają się zwęglonym suszem. Łagodna wsmaku lecz zintensywnym aromatem rozmarynu, bazylii oraz oregano. Smak słodko-kwaśny, bez udziału glutaminianu sodu. Kolor ciemno miodowy

35

29

Marynata gyros paprykowy

Formuła oparta na naturalnych przyprawach zbogatym zestawem ziół zlekką nutą imbirową. Intensywnie czerwona, bez udziału glutaminianu sodu. Zastosowane specjalnie modyfikowane skrobie zapewniają doskonałą przyczepność marynaty do mięsa.

35

30

Marynata hot wings

Oparta w100% na ekstraktach przypraw bez udziału suszu ziół iprzypraw sprawia iż grilowane mięsa nie pokrywają się zwęglonym suszem. Smak pikantno-kwaśny znutą pomidora. Bez udziału glutaminianu sodu.

35

31

Marynata piri-piri

Nowatorska formuła marynaty oparta na mieszaninie tłuszczy roślinnych oraz ekstraktów isuszy ziół, bez glutaminianu. Gwarantuje doskonałą kruchość, smak oraz trwałość wyrobu gotowego

100

32

Marynata węgierska

Łagodna wsmaku z dominującym smakiem iaromatem papryki zuzu- pełniającym dodatkiem liofilizowanego grysu warzywnego. Bez udziału glutaminianu sodu. Kolor intensywnie czerwony

35

33

Metka cebulowa

Mieszanka ekstraktów i aromatów owysokiej czystości mikrobiologicznej wraz zstabilizatorem barwy, zapewniającym bardzo dobre wybarwienie itrwałość. Wyraźna nuta cebuli.

10

34

Metka łososiowa

Kompletna mieszanka przyprawowa zprzypraw naturalnych, ekstraktów iaromatu dymu wędzarniczego. Zapewnia swoisty smak, trwałą barwę ismarowność.

15

35

Metka tatarska

Kompletna mieszanka przyprawowa zprzypraw naturalnych iekstraktów razem ze środkiem do dojrzewania. Zapewnia trwałe wybarwienie, smarowność oraz wyważone przyprawienie.

10

36

Mielonka dębicka

Kompletna mieszanka aromatów oraz przypraw gwarantująca wyrób obardzo aromatycznym bukiecie smakowo-zapachowym.

7-9

37

Mielonka konserwowa

Kompletna mieszanka aromatów oraz przypraw ocharakterystycznym smaku wyrobów konserwowych.

7-9

38

Mortadela

Kompozycja przypraw naturalnych iekstraktów. Dominująca nuta papryki, gorczycy igałki muszkatołowej.

5-7

39

Myśliwska

Mieszanka przyprawowa charakterystyczna dla kiełbasy myśliwskiej

5-7

40

Olej barwiący barbecue

Olej przeznaczony do aromatyzowania iatrakcyjnego wybarwiania powierzchni mięs przeznaczonych do grillowania owyraźnym smaku izapachu czosnku oraz majeranku. W połączeniu zmarynatą barbecueorazsolanką gustuspozwala uzyskać atrakcyjny wygląd zwykwintną kruchością

30

41

Olej barwiący curry

Olej przeznaczony do aromatyzowania iatrakcyjnego wybarwiania powierzchni mięs przeznaczonych do grillowania ożółtym kolorze. W połączeniu zmarynatą curryorazsolanką gustuspozwala uzyskać atrakcyjny wygląd, wyszukany smak oraz delikatną kruchość

30

42

Parówka

Mieszanka do wyrobów homogenizowanych jak parówki iparówkowa zdelikatną ajednocześnie wyrazistą nutą smakową.

5-7

43

Parówka clasic

Mieszaka pozwalająca uzyskać tradycyjny smak wyrobu wpołączeniu zdużą smakowitością iwybarwieniem

6-8

44

Parówka jogurtowa

Mieszanka do wyrobów homogenizowanych jak parówki iparówkowa zdelikatną ajednocześnie wyraźną nutą jogurtu

12-14

45

Parówka Max

Mieszanka do wyrobów homogenizowanych jak parówki iparówkowa zwyrazistą nutą smakową gałki i atrakcyjnym bukietem smakowym

5-7

46

Parówka wiedeńska

Mieszanka do wyrobów homogenizowanych odelikatnym, łagodnym smaku przeznaczona do wyrobów delikatesowych.

6-8

47

Pasztet cebulowy

Mieszanka przyprawowa oindywidualnym bukiecie smakowo-zapachowym zdominującą nutą cebuli.

10

48

Podwawelska

Przyprawa przeznaczona do wyrobów szlachetnych, raczej zlepszego surowca mięsnego. Ma także zastosowanie przy produkcji kiełbasy toruńskiej. Znalazła również zastosowanie wpieczeniach zmięsa wieprzowego

5-7

49

Polędwica maślana

Mieszanka oparta na nowej linii ekstraktów, nadaje wyrobom wyraźny smak izapach świeżego masła. W połączeniu zpozostałymi przyprawami daje produkty wpełni zbilansowane organoleptycznie. Doskonale sprawdza się wproduktach z zastosowaniem mięsa drobiowego, maskując charakterystyczny dla tego mięsa posmak.

9-11

50

Polędwica paprykowa

Mieszanka oparta na nowej linii ekstraktów, nadaje wyrobom wyraźny smak izapach świeżej papryki. W połączeniu zpłatkami papryki daje produkty wpełni zbilansowane optycznie iorganoleptycznie. Doskonale sprawdza się w produktach zzastosowaniem mięsa drobiowego, maskując charakterystyczny dla tego mięsa posmak. Niezastąpiona również wprodukcji pieczeni typu paprykowa lub pizza.

5-7

51

Polska surowa

Mieszanka przypraw naturalnych, ekstraktów, cukrów razem ze środkiem do dojrzewania i stabilizowania barwy. Szczególnie wyczuwalny pieprz, czosnek imajeranek. Produkt odużej czystości mikrobiologicznej

5-7

52

Przyprawa do smalcu

Doskonale sprawdzająca się mieszanka przypraw oraz dodatków smakowych, poprawiająca smak smalcu.

8

53

Przyprawa do szynki Bawarskiej

Mieszanka przypraw naturalnych oraz ich ekstraktów nadająca powierzchni szynek doskonałe wybarwienie, smak oraz połysk wpołączeniu zwysublimowanym smakiem wykwintnego wyrobu

10

54

Rzeszowska

Mieszanka przypraw doskonale nadająca tradycyjny aromat kiełbasie rzeszowskiej z dominującym aromatem kardamonu oraz czosnku.

5-7

55

Salami czosnkowe

Salami pieprzowe

Pełna kompozycja przypraw ookreślonym kierunku smakowym wraz ze środkami pomocniczymi zapewniającymi szybkie iprawidłowe dojrzewa- nie. Zapewnia doskonałe wybarwienie, sterowane obniżenie pH oraz pro- dukt opełnym aromacie ismaku . Nie wymaga komór klimatyzacyjnych.

10

56

Salami węgierskie

Pełna kompozycja przypraw ookreślonym kierunku smakowym wraz ze środkami pomocniczymi zapewniającymi szybkie iprawidłowe dojrzewa-nie. Zapewnia doskonałe wybarwienie, sterowane obniżenie pH oraz pro- dukt opełnym aromacie ismaku . Nie wymaga komór klimatyzacyjnych.

15

57

Salceson

Kompozycja przyprawowa zprzewagą pieprzu, czosnku ikminku. Przyprawa mająca duże uznanie wśród producentów.

5-7

58

Salceson dworski

Mieszanka przypraw oraz żelatyny mająca wyjątkowe walory smakowe. Doskonale nadaje się do produkcji wysokogatunkowych wędlin podrobo-wych wprzeźroczystych osłonkach podkreślających wysoką jakość produktu.

50

59

Salceson szlachecki

Przyprawa osilnym akcencie kminku iorzeźwiającym lekko kwaskowym smaku.

7-9

60

Senatorska

Przyprawa owysokim stopniu smakowitości zbogatym bukietem smakowym. Doskonale nadaje się do produkcji wyrobów ozakładanej wysokiej jakości. Sprawdza się również wkiełbasach opodwyższonej zawartości tłuszczu.

6-8

61

Serdelki

Mieszanka do produkcji serdelek wieprzowych idrobiowych. Delikatny smak zprzewagą pieprzu igałki muszkatołowej.

5-7

62

Staropolska

Przyprawo owyraźnej nucie czosnkowo-majerankowej. Doskonałe właściwości wybarwiające. Przeznaczona głównie do kiełbas surowych

5-7

63

Swojska

Mieszanka przypraw nawiązująca do tradycyjnego smaku iaromatu wędlin przygotowywanych wwarunkach domowych co podkreśla wyraźna nuta czosnkowa wpołączeniu z widocznym pod osłonką łamanym pieprzem.

8-10

64

Szynkowa

Mieszanka obogatej kompozycji przypraw nadająca wędlinom szynko- wym specyficzny smak izapach znutą kolendry igałki muszkatołowej.

5-7

65

Szynka bawarska

Mieszanka ekstraktów przypraw oraz mięsnych aromatów, doskonała do wyrobów blokowych oraz konserw sterylizowanych zarówno wieprzowych jak idrobiowych

5-7

66

Szynka drobiowa

Wykwintny smak oraz doskonały aromat to cechy tej starannie dobranej mieszanki przypraw.

5-7

67

Śląska

Typowa mieszanka przypraw naturalnych iich ekstraktów do produkcji kiełbasy śląskiej. Nadaje tradycyjny smak zdominującą nutą pieprzu, czosnku i kolendry.

5-7

68

Śląska tradycyjna

Typowa mieszanka przypraw naturalnych do produkcji kiełbasy śląskiej. Nadaje tradycyjny smak zdominującą nutą pieprzu, czosnku ikolendry.

6-8

69

Tatrzańska

Charakterystyczna przyprawa zdominującą nutą kminku oraz pieprzu

6-8

70

Tuchowska

Pikantna mieszanka przypraw naturalnych iich ekstraktów. Wśród wielu przypraw szczególnie wyczuwalny jest pieprz, czosnek ipapryka. Polecana do kiełbas z udziałem mięsa wołowego idrobiowego.

5-7

71

Tuszonka

Specjalnie dobrane przyprawy oraz dodatki smakowe uatrakcjonujące wyroby zdużym udziałem tłuszczu.

17

72

Wiejska

Pikantna mieszanka przypraw naturalnych iich ekstraktów. Wśród wielu przypraw szczególnie wyczuwalny jest pieprz, czosnek ipapryka. Polecana do kiełbas o zwiększonej zawartości tłuszczu.

5-7

73

Wiejska domowa

Nowość

Doskonała przyprawa oparta na mieszaninie przypraw naturalnych oraz ich ekstraktów. Wyraźna nuta czosnku oraz pieprzu predysponują wyroby zzastosowaniem tej przy- prawy do grupy kiełbas tradycyjnych

8

74

Zwyczajna ekstra

Typowa mieszanka przypraw naturalnych iich ekstraktów do produkcji kiełbasy zwyczajnej. Nadaje tradycyjny smak zdominującą nutą pieprzu, czosnku i majeranku.

5-7

75

Zwyczajna

Typowa mieszanka przypraw naturalnych do produkcji kiełbasy zwyczajnej. Nadaje tradycyjny smak zdominującą nutą pieprzu, czosnku imajeranku.

5-7

76

Żywiecka

Mieszanka przypraw naturalnych iich ekstraktów do kiełbasy żywieckiej uwypuklająca aromatyczność tego wyrobu. W smaku szczególnie wyczuwalne pieprz iczosnek.

5-7

Strona korzysta
z plików Cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie.